Vremea se schimbă la 180 de grade! Avertisment teribil din partea șefei meteorologilor

Mai mult, șefa ANM avertizează că de joi vremea se va răci destul de mult, iar termometrele vor indica minime de cuprinse între -6, până la 4 grade.

În Capitală se vor înregistra minime de -2 sau chiar 0 grade.

”Miercuri până la orele 20, rămâne în vigoare Codul galben ce vizează zona Moldovei, dar și partea nord-vestică a Munteniei, acolo unde vântul va avea intensificări susținute și vorbim de viteze la rafală, de 55-60 km/h , dar și în restul zonelor Muntenia, Dobrogea, vorbim de intensificări cu viteze de 45, 50 km/h. Practic, toată partea de est și sud-vest a țării se va afla, până în această seară la ora 20 sub incidența acestei atenționări.

Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme ușor mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, chiar dacă valorile de temperatură au scăzut de la o zi la alta, pentru că astăzi, cel mult 14 grade în partea de sud-vest a țării, cu 12 grade în Capitală.

Joi contăm pe aceleași valori, cu valori maxime 5-13 grade, dar minime cuprinse între -6, până la 4 grade, posibil mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, inclusiv în Capitală o minimă negativă spre -2 sau chiar 0 grade.

Trebuie menționat că există posibilitatea să consemnăm intensificări ale vântului, pentru joi, în Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei și estul Munteniei vor fi înnorări temporare, iar vântul la rafală va putea avea viteze de 45, 50 km/h”, a declarat Elena Mateescu, la Antena3CNN.