Tragedie în Sălaj: Două minore au murit au murit arse în propria casă

Un incendiu, semnalat de vecini după căderea întunericului, a distrus locuința în timp ce părinții, aflați la o petrecere de botez, erau absenți. Primele informații indică faptul că focul a izbucnit de la soba din casă, iar cele două surori au fost descoperite în camera în care a început incendiul, suferind arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului.

Cu nicio șansă de supraviețuire, cele două minore au rămas singure acasă și, la întoarcerea părinților, au fost găsite decedate. Această tragedie aduce în discuție responsabilitatea părinților și măsurile de siguranță neglijate în timpul absenței lor. O comisie de anchetă ar putea examina respectarea normelor de siguranță în locuință și posibilele neglijențe care au contribuit la producerea dezastrului.

Autoritățile nu au putut interveni eficient, iar pompierii sosiți la locul tragediei au fost neputincioși în încercarea de a salva cele două copile, care prezentau arsuri pe 80% din suprafața corpului. Această pierdere tragică ridică întrebări și în legătură cu posibilele cauze ale incendiului, care vor fi stabilite în urma investigației desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

În paralel cu aspectele penale ale investigației, s-ar putea iniția și o campanie de conștientizare cu privire la importanța măsurilor de siguranță în locuință, cu accent pe situațiile în care copiii sunt lăsați nesupravegheați. Această tragedie ar putea servi drept memento pentru comunitatea locală în evitarea unor astfel de evenimente dureroase în viitor.