Scrisoarea emotionanta a unei mame de băiat catre nora ei: ”Draga nora, Mereu mi-am dorit o fiică…”

Cu toții știm că relația dintre soacre și nurori nu este, de cele mai multe ori, cea mai fericită. Cu toate acestea, astăzi dorim să vă prezentăm un alt exemplu:

„Dragă mea noră,

Sunt mereu întrebată ce fel de bărbați vreau să devină fiii mei. Cu toate că sunt copiii mei, știu prea bine că nu cresc doar niște copii ci viitori bărbați, care mai târziu vor deveni soți și tați. Eu pentru aceste roluri îi pregătesc.

Este responsabilitatea mea să-i formez pentru a ține o familie și pentru a-și face un rost. Deși încă nu te cunosc, te iubesc. Te iubesc pentru că îmi iubești fiul, și el, la rândul lui, te iubește pe tine. Știu: deși este băiatul meu, într-o zi tu îmi vei lua locul alături de el. Tu îl vei ține de mână, îl vei săruta de noapte bună și cu tine își va împărți temerile. Tu vei fi fiica pe care mereu mi-am dorit-o.

Îmi doresc să fii blândă și bine crescută, să te iubești în primul rând pe tine pentru că este cea mai importantă formă de iubire. Îmi doresc să fii protejată de Dumnezeu și îmi doresc ca fiul meu să te vadă ca pe un dar. Nu în ultimul rând, îmi doresc să te respecți, să fii sinceră și să spui ce gândești. Să iei atitudine când are loc o nedreptate și să oferi încurajări.

Știu că fac multe greșeli, dar îmi învăț copilul să te iubească. De asemenea, și el este om și greșește: oferă-i spațiu și oferă-i posibilitatea să-și repare greșelile. Fiul meu nu te va completa, așa cum nici tu nu-l vei completa, dar acceptându-vă defectele și susținându-vă, veți fi mult mai puternici împreună.

O să-ți împărtășesc toate secretele mele, ca tu să-l poți iubi. O să-l învăț cât de fragilă este o inimă de femeie, care, odată frântă, nu se mai poate repara. Îmi doresc ca fiul meu să nu-ți frângă niciodată inima.

O să-l învăț ce înseamnă respectul și onoarea pentru că vreau să fie un bărbat curajos, integru, sincer și cu frică de Dumnezeu. Îmi doresc să-și urmeze visurile și același lucru vreau și pentru tine.

O să-i amintesc mereu ce înseamnă să respecți o femeie și că, înainte să fii a lui, ești a Domnului și a părinților tăi. Îmi doresc să construiți împreună o viață frumoasă și să nu renunțați unul la celălalt.

Vor fi zile când te vei îndoi de el dar atunci sper să te gândești la ceea ce v-a ținut împreună atâta vreme.

Vor mai trece ani până ne vom întâlni dar eu deja te iubesc și mă rog pentru tine.

Când te voi întâlni, te voi iubi și mai mult!

Cu drag,
Soacra ta.”