Guvernul a anunțat OFICIAL că pensia va fi dată înainte de Paște. În ce zile intră banii?

Guvernul a făcut anunțul așteptat cu privire la plata pensiilor înainte de Paște, iar Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost cel care a transmis vestea în cadrul ședinței de Guvern desfășurată la Timișoara.

Conform informațiilor furnizate, pensionarii ar urma să primească banii înainte de sărbătorile pascale. Această decizie vine în contextul în care bugetarii, printre care se numără și poștașii, angajații din Ministerul Muncii și altele, au zile libere între 1 și 6 mai, perioadă care ar face dificilă livrarea pensiilor conform programului obișnuit.

Astfel, pentru a asigura că pensionarii primesc banii înainte de Paște, Guvernul are două opțiuni în vedere. Prima ar fi ca pensiile să fie virate pe 30 aprilie, ultima zi lucrătoare înainte de vacanța de Paște. A doua opțiune ar fi ca pensiile să fie virate între 1 și 3 mai, însă acest lucru ar presupune ca poștașii și angajații din Ministerul Muncii să lucreze în zilele libere.

Cu toate acestea, nu este clar dacă toți pensionarii vor primi pensiile înainte de Paște sau doar cei care le primesc prin poștă. Este de menționat că aproximativ 2.500.000 de pensionari își primesc pensiile pe card, între 12 și 14 ale fiecărei luni.

Premierul a recunoscut că această decizie va implica un efort suplimentar din partea angajaților din ministere, case de pensii, poștă și bănci, dar a subliniat că este un gest firesc de respect față de seniorii României.

În concluzie, chiar dacă vor exista provocări logistice în implementarea acestei decizii, este evident că Guvernul își dorește să asigure că pensionarii își primesc veniturile în timp util, mai ales în perioada sensibilă a sărbătorilor pascale.