Copilul de un an jumaatte se zbate intre viața si moarte

Un copil în vârstă de 1 an și 5 luni se află într-o stare gravă la Spitalul Județean din Oradea, după ce s-a înecat cu un măr în timp ce se afla la grădiniță. Incidentul tragic a avut loc joi, în jurul prânzului, la o grădiniță privată din Oradea, care ulterior s-a dovedit că funcționa fără autorizație și fără să fie acreditată.

Acest aspect a scos la iveală o serie de nereguli în gestionarea unității, care nu era inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor.

Copilul a consumat o bucățică de măr, care i-a blocat căile respiratorii, determinând intrarea în stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a intervenit de urgență, reușind resuscitarea acestuia și transportarea la spital. Medicii au reușit să extragă bucățica de măr, însă copilul a rămas în stare critică și se află internat pe secția de Terapie Intensivă.

Situația tragică a scos la iveală și faptul că grădinița nu respecta normele legale, iar autoritățile au demarat o anchetă. Un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă a fost deschis de către Poliție în urma acestui incident.

Copilul era încă intubat vineri, iar medicii exprimau rezerve cu privire la evoluția stării sale, conform informațiilor furnizate de sursele implicate în gestionarea cazului.