Cele mai fragede și delicioase clătite sărate – Cu 1 ou și 1 pahar de chefir se pregătesc rapid

Ingrediente:

  • Ou – 1 bucată
  • Chefir – 200 ml
  • Lapte – 200 ml
  • Sare – 0,5 linguriță
  • Ulei vegetal – 50 ml
  • Cașcaval – 100 g
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Făină – 200 g
  • Bicarbonat de sodiu – 0,5 linguriță

Mod de preparare:

  1. Amestecați ingredientele lichide:
    • Într-un castron, adăugați oul, laptele, chefirul, uleiul și sarea. Amestecați bine toate ingredientele cu un tel.
  2. Adăugați cașcavalul și ceapa verde:
    • Dați cașcavalul pe o răzătoare grosieră și tocați mărunt ceapa verde. Adăugați aceste componente la amestecul principal.
  3. Incorporați făina și bicarbonatul:
    • Turnați făina și bicarbonatul în vasul cu amestecul de ouă și amestecați bine până când obțineți o compoziție uniformă, fără cocoloașe.
  4. Pregătiți tigaia:
    • Ungeți tigaia încinsă cu ulei vegetal. Întindeți aluatul pe suprafața tigăii într-un strat subțire, acoperind complet fundul tigăii.
  5. Prăjiți clătitele:
    • Prăjiți clătitele la foc mediu, acoperite cu un capac, pe ambele părți, până când obțineți o culoare aurie.

Poftă bună!