Accident feroviar grav. Un tren cu 200 de călători a deraiat pe ruta Craiova

Un grav accident feroviar s-a produs pe ruta Craiova – București, în localitatea Drăgănești de Vede, județul Teleorman. Două dintre cele trei vagoane ale trenului InterRegio 1596 au deraiat, dar nu s-au răsturnat. Situația rămâne critică din cauza numărului mare de pasageri aflați în tren.

„Două vagoane din compunerea trenului IR 1596 au deraiat la intrare în Atârnați. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii acestor vagoane”, a declarat CFR.

Trenul 1596, care circula pe ruta Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14. La ora 16:24, mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație că ultimele două vagoane ale trenului au deraiat în apropierea stației Atârnați. În tren se aflau aproximativ 200 de călători. Echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului. Celelalte trenuri care tranzitează stația Atârnați vor circula pe firul I din ambele sensuri.

„În Drăgăneşti de Vede, un accident feroviar s-a produs pe ruta Craiova-București, unde două vagoane din trei ale trenului IR 1596 au deraiat. Vagoanele nu s-au răsturnat, dar având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, a anunțat locotenent-colonel Dragomir Gelu, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman. La fața locului au fost trimise 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat suplimentarea forțelor de intervenție cu 3 microbuze de 16 locuri, dintre care 2 de la ISU Olt și 1 de la ISU Argeș, pentru evacuarea pasagerilor.

„CFR Călători informează că astăzi, în jurul orei 16:30, două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova – București Nord au deraiat la intrarea în stația Atârnați. Cei aproximativ 200 de pasageri sunt în siguranță și își vor continua călătoria spre destinația finală. La fața locului se deplasează autoritățile care vor ancheta cauzele incidentului și echipele de specialiști care vor elibera gabaritul”, a transmis compania.

Potrivit IGSU, trenul Regio 9006 a fost trimis pentru preluarea pasagerilor. Circulația în zonă se va desfășura pe celălalt fir de circulație, conform dispozițiilor administratorului de infrastructură CNCF CFR SA, iar pasagerii vor fi preluați de trenul R 9006 Roșiori Nord – București Basarab.